Information om Dunlop luftfjädring 

 

Dunlop är kända för sin kvalité och tillverkar även luftbälgar som monteras original på bl.a Volvo och Scania. Dunlop har tillverkat luftfjädring sedan 1970.

Luftfjädringssatserna är komplett för bakaxel och innehåller monteringsdetaljer,bälgar x 2, slangar och påfyllningsventiler.

Monteringsdetaljerna är eloxerade för lång livslängd och till anlutningarna används skruvkoppling för att minimera risken för läckage.

Monteringen av luftfjädring kan utföras själv av normalhändig person då dom är lättmonterade och samtliga luftfjädringsatser är modellanpassade och använder befintliga bulthål på bilen.

Några av fördelarna med luftfjädring är att du får en stabilare bil vid kurvtagning och den blir mindre känslig för sidvind. Lufttrycket kan justeras olika mellan sidorna för att kompensera för ojämn last.

 

Förklaring till produktdiagrammet:

Förklaring till diagram luftfjädring

 

1. Artikelnummer

2. Bilmärke och modell

3. Fordonsbild

4. Påfyllningsmetod som ingår i satsen

5. Singelhjul Singelhjul eller dubbelhjul Dubbelhjul

6. Produktionsår av fordon 

7. Viktiga detaljer t.ex LSV adjustement required= justering av lastkännande bromsventil krävs

8. Baxaxel utformning rund eller fyrkantig samt mått

9. Utformning och diameter på bälgar T.ex 170/2= 170mm diameter samt 2 midjor på bälgen

10. Datagenererad bild som visar utformningen av luftfjädringen, pilen visar färdriktning. Kontrollera noggrant så att bilden överenstämmer med fordonet speciellt till Al-Ko chassin då chassit kan vara äldre än fordonet

 

Luftfjädring till husbil

Dunlop luftfjädring Iveco

Luftfjädring till Renault